Kontakt
D. Van Wezel Tegelwerken
Blauwe Hof 7321
6602 XR Wijchen
Homepage:www.tegelzettervanwezel.nl
Telefoon:06-57085645
Fax:

Nieuwbouw

Als u een nieuwbouwhuis of -bedrijfspand heeft gekocht, moet het tegelwerk vaak nog gedaan worden. Bijvoorbeeld in de badkamer, de keuken of het toilet. Maar u kunt ook de woonkamer of de hal een heel eigen uitstraling geven met decoratieve tegels op de vloer of de wand. Als ervaren tegelzetter in de regio Wijchen helpen wij u graag met al uw tegelklussen.

Nieuwbouwhuis in de zomer

Vloertegels

Een tegelvloer is erg praktisch. Vloertegels zijn hygiënisch, gemakkelijk te onderhouden en gaan een leven lang mee. Daarnaast zijn tegels uitermate geschikt voor vloerverwarming. Er zijn tegels in allerlei soorten, maten, kleuren en structuren, bijvoorbeeld ook in hout- of betonlook. Daarom zijn vloertegels al jaren populair, niet alleen in de sanitaire ruimtes, maar bijvoorbeeld ook in de woonkamer of de hal.

Wandtegels

Bij wandtegels denkt u waarschijnlijk in eerste instantie aan de keuken, de badkamer en het toilet. Logisch, maar met wandtegels is veel meer mogelijk. Ze zijn er in oneindig veel kleuren, stijlen, patronen en in verschillende materialen. Met wandtegels kunt u dus uw creativiteit de vrije loop laten in elke ruimte van uw huis.

Wat denkt u van een opvallende wand in de woonkamer of een accent rond uw openhaard? En in uw hal zijn wandtegels niet alleen mooi, maar ook praktisch als u met natte jassen, tassen of paraplu’s binnenkomt. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Veel keuze, veel mogelijkheden

Er is dus enorm veel keuze in tegels voor op de vloer en de wand. Maar dat maakt uw keuze waarschijnlijk
niet eenvoudiger. Daarom helpen wij u hier graag bij. Als gespecialiseerd tegelzetter weten wij goed wat het aanbod is en welk effect tegels en voegen hebben op de uitstraling van een ruimte. Bovendien hebben we ervaring met de voor- en nadelen van de verschillende tegels.

Veiligheid en slijtvastheid

Bij vloertegels is bijvoorbeeld ook de veiligheid belangrijk, zeker in sanitaire ruimtes. Natte tegels kunnen glad zijn. U verkleint de kans op uitglijden met slipbestendige tegels. Dit is aangeduid met een R-waarde tussen 9 en 13 (hoe hoger hoe beter). En als een vloer intensief belopen wordt, dan is ook de slijtvastheid belangrijk. Bij keramische tegels wordt dit aangegeven met een PEI-waarde van 1 tot 5. Voor een wandtegel volstaat een PEI-waarde van 1. Voor vloertegels moet u rekening houden met een PEI-waarde van 3 of hoger.

Goed advies, heldere communicatie

We adviseren u dus graag over alle mogelijkheden en wat het beste past bij uw stijl en de functie van de verschillende ruimtes. We laten u ook graag voorbeelden zien, dat helpt vaak heel goed bij het maken van keuzes. Ook tijdens de uitvoering blijven we goed met u communiceren en overleggen. Zo bent u altijd op de hoogte van de planning, de werkzaamheden en het budget en beperken we de overlast voor u zoveel mogelijk.

Wilt u meer weten over wat wij als tegelzetter voor u kunnen betekenen bij nieuwbouw?