Kontakt
D. Van Wezel Tegelwerken
Blauwe Hof 7321
6602 XR Wijchen
Homepage:www.tegelzettervanwezel.nl
Telefoon:06-57085645
Fax:

Verbouwen

Heeft u (een deel van) uw pand verbouwd of een uitbouw geplaatst en bent u op zoek naar een tegelzetter om de wanden of vloeren af te werken? Mooi tegelwerk maakt uw huis of bedrijfspand helemaal af. Bovendien zijn tegels praktisch, hygiënisch en duurzaam.

Als ervaren tegelzetter in de regio Wijchen leveren we vakwerk, of het nou gaat om een grote of kleine klus. We geven u ook graag advies over het soort tegels dat het beste past bij uw stijl en de functie van de ruimte. We komen altijd eerst bij u langs om de situatie te bekijken en u voorbeelden te laten zien. Daarna maken we een vrijblijvende offerte.

Verbouwing van een huis of bedrijfspand

Verbouwen: luxe of noodzaak

Soms is een verbouwing pure noodzaak, bijvoorbeeld als uw keuken, toilet of badkamer verouderd is. Of als er een lekkage is ontstaan door oud tegelwerk of slechte voegen. Een beschadigde tegelvloer kan zelfs gevaarlijke situaties opleveren, door struikelen en vallen. Maar vaak kiest u vooral voor een verbouwing om uw huis of bedrijfspand helemaal aan uw wensen aan te passen, bijvoorbeeld na een verhuizing of juist omdat u het al jaren in gebruik heeft.

Veiligheid en slijtvastheid

Er is enorm veel keuze in tegels voor op de vloer en op de wand. Wat betreft materiaal, structuur, kleur en eigenschappen. Bij vloertegels is bijvoorbeeld veiligheid een belangrijk punt, zeker in sanitaire ruimtes. Natte tegels kunnen glad zijn. U verkleint de kans op uitglijden met slipbestendige tegel. Dit is aangeduid met een R-waarde tussen 9 en 13 (hoe hoger hoe beter).

Als een vloer intensief belopen wordt, dan is ook de slijtvastheid belangrijk. Bij keramische tegels wordt dit aangegeven met een PEI-waarde van 1 tot 5. Voor een wandtegel volstaat een PEI-waarde van 1. Voor vloertegels moet u rekening houden met een PEI-waarde van 3 of hoger.

Energiebesparing

Een verbouwing is een goed moment om ook na te denken over de mogelijkheden voor energiebesparing.
Als we een nieuwe tegelvloer leggen, kunnen we de vloer gelijk goed isoleren. Of wat denkt u van energiezuinige vloerverwarming, zodat u nooit meer koude voeten heeft? Ook wandisolatie en wandverwarming is mogelijk. Met deze maatregelen bespaart u op uw energierekening en profiteert u tegelijkertijd van een comfortabele leef- of werkruimte.

Budget en planning

Voor een vlotte verbouwing met het gewenste eindresultaat, is het verstandig vooraf na te denken over het budget en uw eisen en wensen. Als u dat wilt, denken we graag met u mee. Bijvoorbeeld over hoe we binnen uw budget het beste resultaat behalen. Als gespecialiseerd tegelzetter weten wij goed wat het aanbod is en welk effect tegels en voegen hebben op de uitstraling van een ruimte. Bovendien hebben we ervaring met de voor- en nadelen van de verschillende tegels.

Vakwerk is maatwerk: onze werkwijze

We adviseren u dus graag over alle mogelijkheden en welke tegels het beste passen bij uw stijl en de functie van ruimte. Ook tijdens de uitvoering blijven we goed met u communiceren en overleggen. Zo bent u altijd op de hoogte van de planning, de werkzaamheden en het budget en beperken we de overlast voor u zoveel mogelijk.

Wilt u meer weten over wat wij voor u kunnen betekenen bij uw verbouwplannen? Neem vrijblijvend contact met ons op.